Dorine de Soet

Meer Zutphense Kunst:

 Workshops, exposities en evenementen

 altijd op: 

www.Kunstzutphen.nl

Contact

 Atelier Dorine de Soet  
Mobiel +31 (0)6 24611518
E-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Biografie

Dorine de Soet

 (leest u ook: over mijzelf, op de homepage)

Dorine de Soet is geboren in 1957 in Zeist.

Als kind volgde ze de Zeister Vrije School, waar veel getekend en geschilderd werd. Ondertussen reed ze en verzorgde de paarden, en gaf paardrijles vanhaar 9e tot haar 19e bij een manege in Austerlitz, in de buurt van Zeist. Altijd in de weer met paarden, het verzorgen, rijden en lesgeven. Ook alle andere dieren hadden haar onverdeelde aandacht.

In 1977 verhuisde ze naar Amsterdam voor het volgen van verschillende studies waaronder de Amsterdamse Akademie voor Beeldende Vorming. En in 1989 verhuisde ze naar Voorst, bij Zutphen. Naar de oude pastorie.
Vanaf 1980 werkt ze full time als schilder, en koos ze voor het thema koeien.

Door je zo te verbinden met een thema, merk je dat zo'n thema een poort wordt, een poort waardoor je je eigen schilder- handschrift leert kennen, je materialen, en zo te komen bij de verinnerlijking.

Vandaaruit kan je weer uit gaan breiden. Zo kwamen naast koeien ook andere dieren aan de orde, boerderijdieren, huisdieren maar ook de rivier de IJssel, de steden Zutphen en Deventer, en de natuur om ons heen.

Ook heel boeiend is het om eerst te werken met collage materiaal, of op een andere manier textuur aan de ondergrond te geven. Zo wordt ieder doek de drager van een groot mysterie: wat komt er tevoorschijn, hoe zal mijn ondergrond meewerken in mijn onderwerp? Hiermee bezig zijn, iedere dag is het mooiste wat er is.

Het resultaat is een grote collectie van schilderijen en collages, op doek, linnen of papier van soms doorwerkte thema's dan weer bijna transparant. Grote vormen, krachtige lijnen, harde kleuren, zonnig, vrolijk, maar ook zacht en in pasteltinten.

Zo'n grote collectie vraagt om veel expositie ruimte, en gelukkig is ze daar in geslaagd: De permanente expositie in de galerie in Deventer,  en haar eigen Atelier Dorine de Soet in Zutphen. Met daarnaast  nu en dan een expositie in een galerie waarvoor ze wordt uitgenodigd.

Haar schilderijen, collages en krantenkippen worden nationaal en internationaal gekocht.

Wilt u een bezoek brengen aan haar atelier/galerie in Zutphen of haar galerie in Deventer, belt u dan: 0624611518, of kijk op haar website  www.dorinedesoet.nl voor Zutphen en op www.galeriebijfloorsdebergop.nl voor  Deventer. Voor de openingstijden en adresgegevens. U bent van harte welkom!

Dorine de Soet

© 2019 Dorine de Soet - Created by Oppernet